Caminar per Banyalbufar

Caminar per Banyalbufar es caminar per  la Serra de Tramuntana que fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2011.

  • Camí d’es Correu (Banyalbufar->Esporles):

És la denominació de l’antic Camí Reial, data del 1401, que uneix Banyalbufar i Esporles i coincideix amb la Ruta de Pedra en Sec (GR 221). No queda clar si el topònim correspon al seu ús per a enviament de correspondència, o simplement a una denominació genèrica del transport de viatgers per carretera. El itinerari és còmode sense grans desnivells i amb bones vistes. Elements d’interès: possessions com Son Creus i Son Sanutges, Sa antiga Guixera, sitges carbó, forn de calç, marjades, síquies, font de la Vila.

Díptic informatiu

  • Sa Pedra de S’Ase, un embarcador al qual s'hi arriba des de el poble a 2,5 km direcció Estellencs.
  • Camí des Rafal i Planícia:

Des de l'aparcament de ca'n Toios al km 87.3 hi ha un indicador que fita el camí de Sa Costa (GR 221) que comunica amb es Rafal i Planícia. Després d'un tram rost, hi ha un enginyós sistema de reg en desús, amb grans safareigs. Després de les cases de Sa Costa, marjades de sosteniment i un empedrat tracen el camí fins les antigues cases des Rafal, que integren una torre de defensa. Passat el collet de sa Talaia es pot seguir cap a les grans cases de Planícia.

Itineraris finca Planícia:

1.Camí de les cases de Planícia - català

   Camí de les cases de Planícia - castellano

2.Font de de S’Obi

3.L’aljub dels Cristians

  • Camí de Baix (Banyalbufar->Port des Canonge):

Partim de la plaça de La Vila per la Ma-10 direcció Esporles i a La Volta des General hi ha un indicador que fita el camí de Baix direcció el Port des Canonge (4.2Km), passant per la finca de Son Bunyola, torrent de Son Bunyola i Cala Gata fins arribar al Port des Canonge. Port des Canonge port natural i nucli de població que està situat dins la depressió que es forma entre Son Bunyola, Son Valentí i sa Cova. La llegenda conta que, fa molts d’anys, un canonge anava en una embarcació de Palma en direcció a Sóller. Entre Banyalbufar i la Marina de Valldemossa, una gran tempesta va fer por al canonge, qui va demanar desembarcar on fos possible. En prova de gratitud, el canonge cada any anava a nedar a la platja on havia pogut desembarcar.

Díptic informatiu

  • Puig de Sa Mola de Planícia amb una altitud de 941m és una excursió a la que gaudireu de elements tradicionals (sitges de carbó i aljubs), possessions com Son Sanutges i S'Arboçar i natura; flora i fauna. Si partim de la Plaça de la Vila passem per la font de la vila, la finca de s’Arboçar, els Aljubets fins Sa Mola amb una durada de 2.30 hores.

Mapa